KURV:
0 varer
Total: 0.00 DKK

Kan man bruge sin autocamper hele året rundt?

Det korte svar er ja, men autocamperen skal være forberedt til det. Hvis du køber en ny autocamper, f. eks en Benimar, kan du tilkøbe en såkaldt Winterpack der forbereder vognen til lavere temperaturer. Hvis du har en ældre vogn, kan du med fordel efterisolere.

Kan man bruge sin autocamper hele året rundt?

Hvad er udfordringen?

De fleste bruger autocamperen, når der skal holdes sommerferie, eller på små weekendture i det varme forår. Det er autocamperen også perfekt til, især hvis man installerer airconditionanlæg, til at køle ned de varme sommerdage.
Men mange er desværre bange for at benytte autocamperen om vinteren. Primært fordi man er mange for om temperaturen kan holdes. Men er man lidt forberedt, så skal man ikke være så nervøs.

 

Isolering af autocamperen

Har du en ældre vogn, så kan det godt blive koldt. Især hvis du har et ældre varmeanlæg uden tilstrækkelig effekt. I det tilfælde er det vigtigt at sikre ekstra isolering af sin autocamper. Du kan f. eks købe termomåtter til vinduerne, så er et af de mindst isolerede områder. Se f. eks udvalget her.  Alternativt kan man også få et vogncover, der dækker hele vognen. Det er lidt mere omstændigt, men en stor fordel hvis du skal holde på varmen. Se f. eks udvalget her. 
Der findes også mange andre løsninger, dette er blot nogle eksempler. Kontakt evt. vores værksted og hør nærmere om hvad vi kan gøre, for at efterisolere din autocamper.

 

Winterpack

Som nævnt tidligere har mange autocampere en form for vinterpakke, der kan tilkøbes, når vognen købes fra ny. I Benimars tilfælde hedder den Winterpack.

Benimars Winterpack indeholder:

 • Større varmeanlæg
 • Termomåtter til førerhus
 • Forberedelse til andet batteri
 • Isoleret og opvarmet spildevandstank
 • Isoleret indstigning
 • Ekstra isolerede udvendige varmerør

Disse ting er med til at sikre at autocamperen kan bruges effektivt om vinteren. Samtidig er man med tiden blevet bedre til at isolere. Så en nye vogn vil helt naturligt være mere egnet til vinterbrug. Se vores nye vogne her.

 

Hvor kan jeg campere?

Der findes en lang række campingpladser og stellplatzer der tilbyder overnatning selvom det er koldt udenfor. Men der er også rigtig mange der har lukket. Sørg derfor for at planlægge din rute, hvis du skal på langfart i løbet af de kolde måneder.

Om du camperer nordpå eller sydpå gør ikke den store forskel. Hvis autocamperen ellers er isoleret godt nok. Det eneste du skal være opmærksom på, er behovet for snekæder og/eller vinterdæk. Det kan være nødvendigt mange steder i løbet af vinteren.

De kolde måneder giver også naturligt et større forbrug af gas og el. Solcellerne er typisk ikke til meget hjælp, da der kan være overskyet. Eller der kan måske endda lægge sne på taget. Derfor er du afhængig af landstrøm og gas. Sørg derfor for at lægge en rute, hvor du har mulighed for at ”tanke op”, så du hele tiden har nok til at opvarme autocamperen.

 

Tjekliste – Er min autocamper vinterklar?

 • Tjek isolering. DCU anbefaler minimum 35 mm isolering i vægge, gulve og loft. Men vær også opmærksom på hvilken type isolering. KABE benytter f. eks Ecoprim, som anses for noget af markedets bedste. Spørg altid din lokale forhandler til råds.
 • Centralvarme er mest effektivt. Ældre vogne har ofte varmeovne, der kun laver punktvarme. Dog kan de fås med blæser, hvilket hjælper væsentligt. Alternativt kan du eftermontere en ”ultraheat” eller lignende. Men centralvarme er langt at foretrække.
 • Gulvvarme isolerer og giver en behagelig fodvarme. Gulvvarme kan komme fra centralvarmen i form af vandbåren gulvvarme. Alternativ kan du få elektrisk gulvvarme. Dette kan både være indbygget fra fabrikken, eller eftermonteres.
 • Placering og isolering af slanger og tanke. Nogen varme og vandslanger løber udvendigt, og giver derfor risiko for at fryse. Dette kan undgås med en dobbeltbund, som bruges på mange nye autocamper. Hvis ikke du har det, så anbefales det at sikre ekstra isolering af især rør.
 • Sikre dine vinduer. Vinduerne er et af de mindst isolerede steder. Brug derfor termomåtter om vinteren. De kan fås til næsten alle modeller.

 

Så kan man bruge sin autocamper hele året rundt?

Som beskrevet ovenfor er det helt klart en mulighed. Hvis du ikke ejer en autocamper, men foretrækker at leje, så er det også en helt del billigere. Det er ofte halv pris i de helt kolde måneder.

Ejer du en autocamper giver det mange flere dages brug, hvilket gør det lidt sjovere at eje en autocamper i millionklassen.