Har du brug for hjælp med solceller til autocamper? Så lad os rådgive dig her hos Aabybro camping og fritid.
Vi har mange års erfaring inden for området. Med vores eget værksted, kan vi tilmed tilbyde komplet professionel installation.
Hvor mange Wh skal jeg bruge?
Der er ikke noget endegyldigt svar på det spørgsmål. Det afhænger af dit forbrug, dit rejsemønster, hvornår på året du rejser og hvor du rejser.
- Har du mange elapparater bruger du meget strøm.
- Holder du meget stille samme sted så generer motoren ingen strøm
- Rejser du om vinteren eller generelt de "kolde" måneder, så laver solcellerne lidt strøm
- Rejser du kun i kolde Danmark eller måske Norge, så er der begrænsede antal solskinstimer.
Hvis du skal være sikret mod alt det, som er dit "worst case scenario", så skal du have et meget stort anlæg og en meget stor batteripakke.
Derudover skal du også gøre op med dig selv, om du ønsker kun at have 12 v eller du ønsker at kunne bruge 230 v. Hvis det kun er 12 v, så er behovet begrænset.
Så når du skal ud at investere i solceller til autocamperen, så skal du tænke igennem hvordan dit rejsemønster er og hvordan du forventer det bliver. Så kan vi meget bedre hjælpe dig med at vælge den rigtige kapacitet, både på batteri og solceller.
Den mest solgte løsning
Den "gængse" autocampist, der benytter 230 v i sin autocamper benytter ofte denne løsning:
2 x 140/150 watt solcellepaneler fastmonteret på taget
2 x 95/100 ah lithium batteri
1 x Inverter
1 x Lader
Dette setup er nok til de flestes behov.
Prisen er i skrivende stund ca. 35.000 kr. inkl. montering og installation
MEN - Spørg altid sælgeren først. Hvis du får det forkerte anlæg risikerer du at holde uden strøm midt i din ferie. Omvendt vil du heller ikke betale 35.000 for noget du kunne nøjes med 20.000 kr. for. Så husk altid at søge rådgivning først. Det er det vi er her for.
Hvad er fordelen ved solceller til autocamper?
Der er gået en trend i at leve frit og simpelt. Det er netop det der er fordelen ved solceller til autocamper. De giver dig friheden til at bevæge dig overalt.
Hvor du før var afhængig af at skulle være fastkoblet på landstrøm, hvis du ønsker at benytte 230 volts apparater, så kan du nu holde midt i skoven.
Du er fri for at skulle slæbe rundt på gasflasker, i hvert falde ift. at bruge køleskab, varme og andre eldrevne funktioner i autocamperen.
Sidst, så er der mange penge at spare, hvis du bruger autocamperen nok. Solen opkræver hverken for forbrug eller abonnement!
Husk at vedligeholde solcellerne
Hvornår var du sidst oppe på taget af din autocamper? Vi glemmer ofte det vi ikke kan se, i dette tilfælde taget på autocamperen. Når du kigger næste gang, så ser du et område der muligvis godt kunne bruge en rengøring. Det er på denne flade at dine solcellepaneler skal sidde. Derfor er det vigtigt at rengøre dem fra tid til anden.
Det må du IKKE gøre når du rengør dine solcellepaneler.
- Undgå kemikalier og slibemidler. Dvs. alt opvaskemiddel, universal rengøring, skuremiddel m.m. Helt grundlæggende anbefaler vi at man kun bruger specialrengøringsmidler lavet til solceller. Hvis det overhovedet er nødvendigt med andet end vand.
- Brug ikke vand med kalk eller andre mineraler. Kalk og øvrige mineraler kan give aflejringer på panelerne og dermed mindste effektiviteten.
- Undgå kraftige vandstråler og skarpe genstande. Det sidste du vil er at lave ridser eller på anden måde ødelægge panelerne. Brug derfor kun alm. vandslange, bløde redskaber og glasskraber.
- Gå aldrig på solcellepanelerne. Panelerne kan ikke holde til større vægtpåvirkninger, og vil derfor give efter hvis du betræder dem.